Professioneel Tendermanager
Tenderen is een vak. Alleen hoe word je opgeleid tot tendermanager? Dat bepaal je zelf in ons modulair programma ‘Professioneel Tendermanager’. Ontwikkel jezelf in je rol en win meer tenders.

HIGHLIGHTS

6 maanden 
 3 tweedaagse trainingen
Beschikbare plekken: 8/12
Lijnden
Basis + 1 track: € 4.950,- Vervolgtrack: € 3.250,-
Certificaat
Voor wie is deze training?
Het belang van goede tendermanagers groeit binnen bouworganisaties. Welke keuzes maak je tijdens het tenderproces? Wat voor tenders passen bij jouw bedrijf en wat kun je daadwerkelijk uitvoeren? Daarnaast moet je ook nog eens kiezen waar je je tijd aan besteedt. Met de tracks van dit programma ontwikkel jij de kennis om de juiste antwoorden te geven op alles thema’s binnen tenderen in de bouwsector. Volg je alle drie de tracks, dan behaal je een officieel Post-HBO certificaat.
Brickton is de development hub van de bouw-branche. Waar professionals samenkomen. Om te leren. Te trainen. Om zich te ontwikkelen.
Hoe ziet de opleiding eruit?
De opleiding Professioneel Tendermanager is een modulair programma, opgebouwd uit een basisonderdeel en drie losse tracks. Je kiest zelf welk track je wel en welk je niet volgt. Je begint wel altijd met een kick-off en een tweedaagse training. Vervolgens bepaal jij zelf hoeveel tracks je volgt. Volg je de volledige opleiding, dan ontvang je 15 procent korting en een officieel Post HBO-certificaat.

Waarom kiezen voor brickton?

One of the builders

We staan midden in de bouwwereld. Spreken de taal en kennen jouw vraagstukken.

LOOPED LEARNING METHOD

We werken in kleine groepen. Zo is er altijd aandacht voor jou als individu.

Brickton quality mark

Onze programma’s zijn samengesteld door ervaren ontwikkelaars.

LEARNING BY DOING

Er is altijd veel ruimte voor experimenten in de praktijk.

DE BASISTRAININGEN
Kick-off & Basistraining
We beginnen het programma Professioneel Tendermanager altijd met een kick-off en een basistraining. Hierin leer je de andere deelnemers en het programma goed kennen. De eerste training is een tweedaagse: ‘Jij en de ander’. Op een externe locatie leer je meer over jezelf en je waarden. Ook krijg je inzicht in jouw communicatiestijl en hoe je communicatie kan inzetten om tenders te winnen. De tweedaagse is inclusief overnachting, zodat je volledig op jezelf en de training kan focussen.
Data en tijden
• De kick-off van dit programma is op 2 oktober 2023 (17.00u – 20.00u).
• De tweedaagse ‘Jij en de ander’ is op donderdag 26 en vrijdag 27 oktober 2023.
Wat je leert in de drie tracks
De basis van tenderen
• Productief werken
• Contractmanagement
• Aanbestedingsrecht
• Bouwkosten
• Risicomanagement
Invloed op je tender
• Projectmanagement
• Klantgericht werken
• Relatiemanagement
• Overtuigen & Beïnvloeden
• Conflicthantering
Creativiteit in je tender
• Een goede strategie opstellen
• Creative thinking
• Effectief schrijven
• Leidinggeven
• Powerful presenteren
Tijdsinvestering
Je eerste track volg je – inclusief de kick-off en basistraining – in 8 maanden. Een vervolgtrack duurt 6 maanden. Tussen de verschillende trainingsblokken zit steeds een periode van ongeveer 6 weken.
• De kick-off van dit programma is op 2 oktober 2023 (17.00u – 20.00u).
• De tweedaagse basistraining ‘Jij en de ander’ is op donderdag 26 en vrijdag 27 oktober 2023.
Prijs
Basis + 1 track
De eerste track volg je altijd met een kick-off en een basistraining. De kosten hiervoor zijn: € 4.950,-
Vervolgtrack
Je tweede en derde track kan je daarna los volgen. De kosten hiervoor zijn: € 3.250,-
Totaalpakket
Neem je het programma in één keer af, dan ontvang je een korting van 15% en betaal je: € 9.732,50
*Volg je alle tracks, dan ontvang je een officieel Post-hbo-certificaat.
*Bedragen zijn exclusief btw.

Intervisie

Een belangrijke manier om van elkaar te leren, is via intervisiegesprekken. Door met mededeelnemers te praten over een gelijkwaardige uitdaging, leer je niet alleen te reflecteren op je eigen manier van werken en handelen, maar ook hoe anderen dit aanpakken. Het geleerde in de trainingen kan je hier als spiegel inzetten. De intervisiesessies worden door Brickton begeleid. Wij kunnen daarmee een parallel trekken naar de trainingen, maar ook meedenken over de rest van het programma en extra aandacht geven aan een bepaald onderwerp.

Coaching

In onze trainingen stellen we verschillende doelen. Naast kennis overbrengen en je tot professional te ontwikkelen, willen we ook zelfinzicht eigen gedrag, attitudes en drijfveren vergroten. Goede coaching is daarbij erg belangrijk. Daarbij draagt coaching ook bij aan het praktisch toepassen van de kennis en vaardigheden uit de trainingen. Zo vergroten we het leerrendement van het programma. Tijdens de opleiding volg je individueel een aantal coaching gesprekken.

Community

Deze opleiding volg je niet alleen. Je gaat samen met een groep deelnemers aan dit programma beginnen. Weliswaar van verschillende bedrijven, met verschillende teams en verschillende expertisegebieden. Maar met een gezamenlijke doelstelling. En dus zetten we in op het maximaal benutten van de kennis en ervaringen onderling. Doordat we meerdere tracks tegelijkertijd hebben lopen, is het verbinden met anderen juist interessant. Waar zitten zij in hun ontwikkeling? Zo kun je met de gehele community leren. Gedurende het jaar houden we een aantal community events voor de deelnemers in ons tendermanagementprogramma.

Wat andere deelnemers zeggen over de trainingen van brickton

Schrijf je in: Professioneel Tendermanager

Laat je gegevens achter en wij nemen direct contact met je op.

    Vragen?

    Meer weten over dit programma of nog vragen? Neem dan contact op met Lajos Walbeek via lajos@brickton.nl of laat een belverzoek achter.

    Download brochure

      Download brochure